Pangstart på høstens prøvesesong!

Det ble storeslem til Kennel Stokklia på høstens Rørosprøve! Frøy stilte til sin første VK-start lørdag, og for en debut! Frøy gikk godt i begge sine slipp og gikk i siste sekund av siste slipp inn i en stilfull stand som resulterte i et presist fuggelarbeid med reis og en effektiv og korrekt apport. Dette resulterte i 1.VK og finalebilett til dagen etter. Otto gikk knallgodt i begge sine slipp men kom desverre ikke i fuggel. Han gikk likevel videre til finalen på søk og uten minus. Vi hadde en kjempefin dag innmed Rødsjøen, det var litt variabelt med fuggel men det ble til slutt 4 hunder på premielista.

Søndag gikk også VK-finalen på Rødsjøhøgda, det var fine værforhold med fuggelen viste seg å være litt vanskelig. Frøy fortsatte også denne dagen sitt gode søk og fikk i sitt første slipp et komplett fuggelarbeid med reis og korrekt apport. Med dette ble hun plassert på topp. Otto hadde nest siste slipp i første runde og gikk et utmerket og erfarent søk i kraftig aksjon! På slutten av slippet finnes han i stand men rypene letter desverre før reiskommandoen gies. Han er komplett rolig i oppflukt og skudd og apporterer korret noe som resulterer i at han legger seg på topp foran Frøy.  Denne rangeringen holdt seg uendret gjennom dagen, og etter endt dag ble Otto tildelt 1.VK finale og Frøy 2.VK finale! Caciten glapp desverre da vi ikke fikk vist reis. Stort sett alle hundene hadde gjennom dagen sjanse på fuggel men det endte til slutt med at Otto og Frøy ble de eneste på premielista. NM-billetten er dermed sikret på begge hundene, og det ble ei fantastisk og minnerik prøvehelg! Med Frøy sin 1.VK kval og 2.VK finale ble hun tildelt Rørosburet som tildeles prøvens beste hund.

Dette innlegget ble publisert i Jaktprøver. Bokmerk permalenken.

4 comments on “Pangstart på høstens prøvesesong!

 1. Kjempearti, og for en motivasjon for å drive videre med hund! Gratulerer!

 2. Gjermund Stokkli on said:

  Gratulerer med småtroll og store fine premier på hunde fronten. Godt å se at Stokklia kennel gjør det bra og trives på Røros. Stå på videre og kos dokk i lyngen!!!!!!!

 3. Arne Bakken on said:

  Gratulere!!! Duverden, det var nesten i meste laget:)
  Lasse er kjempestolt av mor og far..

  Arne

 4. vigdis kavli on said:

  Helt utrolig, kjempe flott er vel bare en ting å si : GRATULERER TIL DERE 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

HTML tags are not allowed.