NM 2013

Mobilbilder 008Vår første barnefrie helg på 3 år… Forventningsfulle satte vi kursen til fjells… Helga skulle tilbringes på Hjerkinn, på Hageseter, og anledningen var NM fuglehund 2013… Da nasjonalsangen var sunget, flagget heist, skyggelua på plass og partiet oppropt dro vi med de to NM-deltagerne våre Otto og Frøy til Kongsvold, og terrenget Nystuggu nord. Det fine været vi har hatt i høst fortsatte også denne helga. Sol og varme, med andre ord krevende forhold i fjellet for de firbente…

På tampen av Ottos første slipp finnes han i stand. Han avanserer i flere etapper og reiser presist et rypekull og er komplett rolig i oppflukt og skudd. Etter utredningen apporterer han glimrende. Med dette lå han som nummer en etter første runde… Frøy gikk godt i sitt første slipp uten å komme i fugl, hun pådro seg ingen minus, og lå som nummer fem etter første runde. Etter pausen gikk Otto ut i sitt andre slipp der han først støkker ei enkeltrype, er helt rolig. Makker støkker i flere omganger og Otto pådrar seg da flere minuser. Slippet blir derfor preget av mye «rot», og når han da i tillegg går seg ned og viser et søk som etter hvert ikke holder klassenivå må dommerne dessverre se seg nødt til å avslutte ham. Frøy fortsetter imidlertid sitt gode søk og finnes i stand mot slutten av sitt andre slipp. Når Odd Arild nærmer seg ser han at hodet på Frøy beveger seg sakte til siden og bakover. Det er tydelig at rypa springer rundt Frøy og rypa letter så bak henne, mellom hund og fører. Det skytes og hun er helt rolig. Dommeren er oppe i situasjonen og oppfatter hva som skjer, men kan dessverre ikke godkjenne fuggelarbeidet da rypa letter mellom hund og fører. Samtidig får makker et godkjent fuggelarbeid lenger nedi lia og dommer støkker samtidig fugl på tur ned. Dermed ble det for mange minuser og NM-eventyret var dermed over også for henne.

Som de evige optimister (!) vi er hadde vi meldt på Era i AK søndag… Ettersom det var en ledig plass på partiet bestemte vi oss for også å stille Frøy. Siden hun virket å være i godt slag anså vi det som fin jaktprøvetrening. Også denne dagen kom med sol, blå himmel å vanvittig varme! Forholdene ble derfor etter hvert svært krevende, og rypene var også lite samarbeidsvilllige i varmen. Era og Frøy skulle derimot vise seg å ta meget godt vare på sjansene sine, som de eneste på partiet vårt… Era gav i sine tre slipp en oppvisning med tre fuggelarbeid, derav to med reis. På tross av to støkk og maks provokasjon av makker holdt Era hodet kaldt og var helt rolig. Fortsatt mangler hun litt på søket men hun fortsetter den positive utviklingen. Hun høstet svært god kritikk av dommerne, særlig imponerte hun med å ivareta de sjansene hun fikk, og endte opp med en velfortjent 2.AK! Frøy tok «treningen» på alvor og gikk meget godt i alle sine slipp. Dette resulterte i totalt fire fuggelarbeid, derav et med reis. Etter 60 minutter slipptid var tiden inne for å hente apportbeviset ut av sekken… Hun imponerte med en fantastisk viltfinnerevne og arbeidskapasitet tross svært krevende forhold! Innsatsen ble belønnet med en svært fortjent 1.AK! Gode premieringer på jaktprøve henger alltid høyt. Likevel betyr disse to prestasjonene ekstra mye for oss! Era og Frøy ble de eneste på partiet med premie, og det var få premier totalt på hele prøven denne dagen. Dette nok på grunn av de svært krevende forholdene i fjellet. Da er det ekstra stas at begge hundene lykkes!

Dette innlegget ble publisert i Jaktprøver. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

HTML tags are not allowed.