Kennel Stokklia ønsker alle et GODT NYTT ÅR 2017!!!

Da er vi her igjen! 🙂 Nå har det vært stille på hjemmesida vår i faktisk 2 år!! (…) Men det betyr ikke at det ikke har skjedd noe på hundefronten eller privat ellers, tvert imot har det skjedd en hel del! Så tiden har gått helt utrolig fort og plutselig skriver vi 2017! Men nå er vi som sagt i gang igjen og har nå tenkt å oppdatere hjemmesida vår jevnlig, og har om kort tid også tenkt å opprette en Facebookside der vi i tillegg vil legge ut oppdateringer.

For å ta hundene først, som bildet over viser har to blitt til tre! Vi må gå snart to år tilbake i tid til 23. februar 2015. Da kom Stokklia`s Jæger til verden etter våre egne Borderhaugen`s Otto og Myrteigen`s Frøy.  Vi ønsket å ha en valp etter Otto og Frøy, og da kullet viste seg å kun være en valp ble valget veldig enkelt! Enkel ble også valpetiden! Med mor og far tilstede i eget hjem og trygge omgivelser ble det en trygg og harmonisk valpetid. Jæger har fra starten av vært en veldig enkel og lydhør valp og etter hvert unghund. Og med flere småbarn i huset ble han tidlig preget og har vist seg å ha et vennlig og mildt gemytt. I løpet av siste vinter og høst har han vist svært gode takter, men er fortsatt ganske umoden. Han er derfor ikke «pushet» for mye, vi er opptatt av å la ham utvikle seg i eget tempo. Han fikk et par prøvestarter sist høst noe som bare bekreftet umodenheten hans, så det ble mest for treningens skyld.  Under siste høstjakt løsnet det mer og vi fikk felt flere ryper for ham i fine situasjoner. Eksteriørmessig virker han å bli en kraftig og maskulin hannhund, ikke så rent ulik sin far. Jæger ble stilt på Rørosutstillingen sist sommer og oppnådde da Exc.JK, 1.JKK, fine kritikker som lover bra! I tiden som kommer nå utover vinteren kommer vi til å bruke mye tid på Jæger i fjellet, noe som forhåpentligvis vil resultere i en prøvestart eller to i løpet av vinteren.

Far sjøl, altså Otto, begynner etter hvert å bli en vaksen kar. Han blir 12 år i april, og selv om alderen begynner så smått å prege ham henger han fortsatt godt med. Under høstjakta ble han brukt mye både i fjellet og i skogen, og han imponerte da stort! Han kan skilte både med ryper, orrfuggel, røy og tiur, rugde og til og med en hare! 🙂 Som eldre herre flest er hørsla blitt litt dårligere og kroppen trenger lengre tid til restitusjon, men når dette taes hensyn til er det få som kan hamle opp med «gammelkara»!

Frøy har disse siste to årene vært i sitt livs form!! I fjellet er hun en komplett jakthund, dønn stabil og jobber iherdig og systematisk gjennom hele dagen. Hun har også en fantastisk evne til å finne fugl under alle forhold og misbruker sjelden sjansene sine. Hun er rett og slett en fryd å jakte med! Siden Jæger skulle stilles på Rørosprøven sist høst ble også Frøy stilt i AK selv om hun fortsatt er VK-hund. Hun oppnådde da 1.AK og 2.AK. Med det har hun en premieprosent på nesten 50%! Vi har planer om at hun skal få noen VK-starter i løpet dette året.

 

Det var en kjapp statusoppdatering på hundene i Femundsveien, vi lover som sagt å oppdatere jevnlig fremover! 🙂

Dette innlegget ble publisert i Diverse. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

HTML tags are not allowed.