3.UK til Era!

143Sist helg tok Odd Arild og Era turen til Sverige og NNFK sin vårprøve i Lofsdalen; vårens vakreste eventyr…   I strålende vær og på turboføre stilte Era til start søndag. Vi var litt spente på søket da det har vært noe ujevnt tidligere i vinter.

I første slipp  går Era så og si rett i stand men desverre går fuglen før dommeren kommer på skuddhold. Rett etterpå støkker Era og makker fuggel og forfølger friskt. Søksmessig er førsteslippet litt tafatt.

Utover dagen går imidlertid Era bedre for hvert slipp. I sitt siste slipp går hun inn i en stilfull stand og reiser friskt og presist rype! Hun roes etter 10 meter.

Den svenske dommeren redegjorde på sin skånske dialekt at «hon busade for mycket i första slipp», og ble dermed tildelt 3.UKL.  Med tanke på treningsgrunnlaget, som er en 6-7 kortere turer på tildels svært dårlig føre, er vi svært godt fornøyd med å få UK-premiert Era! Hun har vist seg å være en god viltfinner og er svært dresserbar. Vi er også meget godt fornøyd med den positive utviklingen i søket! Det kan bli en svært spennende høst…

Dette innlegget ble publisert i Jaktprøver. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

HTML tags are not allowed.